Representationsmåltider i slott & koja 26.01.2017

Screen Shot 2017-01-30 at 10.40.56 am

Välkomna på spännande inspirationsseminarium med Henrik Fredriksson på Ruders Egendom den 22. mars!

Kl. 19.00 – 20.00 Föreläsning om representationsmåltider i slott & koja. Pris för föreläsningen: 250kr.
Kl. 20.00 Serveras en tvårätters middag för den som vill fortsätta kvällen på Ruder. Pris för middagen: 325kr.
Kvällens meny: Beouf Bourgogne med tidtypisk dessert.

Information om föreläsningen:
“I juni 2017 tar jag min filosofie kandidatexamen vid Restaurang och hotellhögskolan i Grythyttan, Örebro universitet och har då studerat ämnet måltidskunskap och värdskap som huvudämne under tre år. Vid sidan om mina studier arbetar jag aktivt inom olika verksamheter och har bland annat haft möjlighet att tjänstgöra vid H. M Konungens bord som hovlakej. Vidare har jag under flera år studerat Nobelbanketten och deltagit i kulisserna bakom ”festernas fest”.”

Representationsmåltider i Slott och koja. Kungliga måltider med hundraåriga traditioner i jämförelse med dagligen förekommande måltider med representation som huvudtema. Varför arrangeras måltider med representativt syfte? En inblick ges i de kungliga gemaken och en historia om vårt svenska kulturarv ur ett måltidsperspektiv – hur var det förr, hur är det idag? En genomgående föreläsning av måltidsutensilier och artefakter, prylar och krimskrams presenteras. En utställning i miniatyr med tema ”Måltidsföremål med kvalité” visas i samband med utställningen, med innehåll av bland annat ett återskapande av det kungliga måltidskuvertet.

Anmälan till seminariet via tel. 0504-10140 eller via e-post: info@ruder.se

Arrangör: Ruders Egendom i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Följ oss!


Please enter your email